TALLI  *  RATSUPONIT  *  WELSHIT  *  MUUT HEVOSET  *  KASVATUS  *  UUTISET


virtuaalihevonen

MILORD CRP VH00-000-0000


© Riikka P.

Rotu Suomalainen ratsuponi (82,67% poniverta)
Sukupuoli Ori
Syntynyt 03.01.2014, Fin - 3v. 03.04.2014 (2v.)
Säkäkorkeus 145 cm
Kasvattaja Stall Aisha
Omistaja Stall Aisha (VRL-00346) - E-mail
Koulutustaso helppo C, 70cm
kenttäratsastus aloittelijaluokka
Muuta -

Milord, tuttujen kesken Milo on elämäniloa täynnä oleva poni, joka tuntuu pitävän ihan jokaisesta, niin ihmisestä kuin kaviokkaastakin. Emänsä tapaan Milo on heti tervehtimässä uusia tulokkaita ja tutkii varmasti taskuista tulijaiset, jolleivat ne heti ole tarjolla. Ori ottaa jokaisen tilanteen vähintäänkin lunkisti ja toimii kuin ihmisen mieli. Poni koettaa lukea käsittelijäänsä joskus jopa liiankin tehokkaasti ja ennakoida asioita koko pienen oriin aivokapasiteetin verran. Tämän ominaisuuden takia rutiinit ovat toisaalta äärimmäisen tärkeitä, toisissa tilanteissa tietty opittu malli on taas suureksi riesaksi - kaikki kun ei aina mene ihan saman kaavan mukaan. Milon oman tilan tarve on hämmästyttävän pieni ja joskus tuntuu siltä, että ori viettäisi mieluummin aikaansa pää ihmisen sylissä rapsutuksia odottaen, kuin leikkiessään muiden ponikaverien kanssa.

Hoitotoimenpiteet onnistuvat niin karsinassa, kuin tallin käytävälläkin ilman kommervenkkejä. Milolla on hyvin herkkä nahka, joten kaikkein kovimmat juuriharjat eivät ole orin suosiossa ja niitä käyttäessä poni yrittääkin luikerrella alta pois. Yritäpä siinä sitten saada lantatahroja aamulla tämän mielellään pitkin pituuttaan nukkuvan ponin karvapeitteestä pois, varsinkin kisa-aamuna kun olisi pari muutakin karvakaveria puunattavana. Onneksi pesusieni ja vesisanko ovat vaihtoehtoja. Ori pitää kovasti pehmeistä loimista ja se onkin arabien lisäksi tallissa ainoa, jolle karsinan sotkemisen vuoksi puetaan näyttelyitä edeltäväksi yöksi "kokovartaloloimi".

Poniagillity olisi varmasti Milon heiniä, kerran opittu malli kun toistetaan päättäväisesti varsinkin, jos siitä on nameja luvassa. Ori tarhataan aina samassa tarhassa, enkä epäile hetkeäkään, etteikö Milo kävelisi tallista aamulla tarhaansa ihan yksikseen ja jäisi sinne hengailemaan portin ollessa auki. Kun Milon kanssa aloitettiin ratsastuksen alkeiden opettelu, se pääsi hyvin nopeasti jyvälle asiasta. Ori on hyvin tarkka siitä, että se tekee asiat oikein, kunhan ratsastaja vain osaa pyytää ne juuri oikealla tavalla. Vaikka poni on muuten kiltti, tämä ominaisuus poistaa sen aivan pienimpien lasten käytöstä, sillä se turhautuu helposti mikäli ei osaa miellyttää ratsastajaansa. 
Jälkeläiset

-


Sukulaiset (7.polvinen sukutaulu tästä)
i.- Sandi's Swanheart
NF, 142cm
< ii.- Hopearinteen Bruno
NF, 147cm
< iii.- Joya's Fe
iie.- Browny Corelia
ie.- Mäntysuon Winterheart
NF, 139cm
< iei.- Mäntysuon Dalamar KTK II
iee.- Liinun Désire
e.- Melyanna CRP
RP 65,33%, 146cm
< ei.- Lisandro CRP
RP 49,42%, prt, 146cm
< eii.- Joe RDN RP 50%
eie.- Crossroad's Milovina RP 48,83%
ee.- Merenique CRP
RP 81,25%, rt, 147cm
< eei.- Poisonblack SIN RP 62,5%
eee.- Moonfight Paris NF
Merkittäviä sukulaisia:

 
Lyhyesti suvusta:

Emälinjan kantatamma


Päiväkirja ja kuulumisia

Päiväkirja -

Päiväkirja -

Päiväkirja -Kilpailutulokset
NJ:

 
ERJ  - sijoitustaKRJ  - sijoitusta

 
KERJ  - sijoitusta


© Stall Aisha 2005 - 2014