Veeran Lento 1168-95R

Veeran Lento on vuonna 1995 syntynyt ratsusuunnalle kantakirjattu suomenhevostamma, jolla on kilpailtu kouluratsastuksessa niin seura- kuin aluetasollakin. Uran vaihdos siitostammaksi tapahtui kahdeksan vuotta sitten.

Ajoittain tammamaisen, mutta järkevän luonteen omaavalta rouvalta työnteko sujuu rehdisti. Veera on erittäin rohkea ja tätä ominaisuuttaan se periyttää myös jälkeläisilleen.

Veeran ensimmäinen varsa on ratsukantakirjattu ori Veeran Taaveri. Taavin jälkeen Veera on saanut kaksi tammavarsaa, Veeran Tiituli (i. Pilven Poika, Laatuarvostelufinaali 2010) ja Veeran Tytteli (i. Hermeli, Valtakunnallinen varsanäyttely II+ palkinto, sijoitus 4/30., Laatuarvostelufinaali 2012, lupaavin 3v. kouluhevonen).
Vuonna 2012 Veera varsoi orivarsan Veeran Tuiskuri (i. B.Vilunki)

Kantakirjaus Kuopio 2002
:
Rakennepisteet: 6-5-7/7-7, yht 32 p
Kirjauskokeen muut pisteet: luonne 7, liikkeet 8, tyyli 6, (ratsastettavuus 6), yht 21 p, kouluratsastuskoe 153/260

Hyvin tyydyttävät tyypit, erittäin pitkä runko, kaareva kaula, leveä rynnäs, korkea lyhyt säkä, pitkä painunut selkä, korkea hännäntyvi.

Kuivanlaiset järeät jalat, etujalat hyväasentoiset, lyhet etusääret, käyrähköt kintereet, hyvänpuoleiset kaviot.

Tyyli: yritteliäs, rohkea, puutteellinen selkätyöskentely.
Käynti: pitkä, irtonainen, tarmokas.
Ravi: pitkä, lennokas, hyvä rytmi.
Laukka: puhdas, matala, ajoittain kiireinen tahti.
Ratsastettavuus: ajoittain vahva ja vastusteleva, myös herkkyyttä. Suorat pitkät hyvät käyntiliikkeet. Etujalkojen liikkeet hieman melovat ja takajalkojen liikkeet suorat juostessa, irtonainen ravi. Hyvä eteenpäinpyrkimys ja herkkyys, nöyrä mutta epäluuloinen.


Veeran jälkeläiset
:

o. Veeran Taaveri

t. Veeran Tiituli

t. Veeran Tyttelio. Veeran Tuiskuri

Kuvat J. Rautio 2010   Copyright Riikka Pääkkönen 2013